Betaalbare B2B led-verlichting

Onafhankelijk advies

In een serie van 3 blog willen we een beeldscheppen waarom besparen op energie belangrijk is.

 

Vandaag deel 3

 

Onze eerste 2 blogs ging over energie besparende maatregelen het belang ervan en de invloed van Led verlichting.

Investeren in energie besparende maatregelen kost geld, maar een goede investering verdiend zich snel terug. Echter door de complexiteit van de materie is hulp wenselijk.

 

Korte terug verdientijd

Investeren in Led verlichting is een goede investering je bespaart 70% energie wat er op neer komt dat deze investering in circa 2 jaar terug verdiend is. Een kortere terug verdientijd  van 1 of 1.5 jaar zijn geen uitzondering. Tevens zijn er geen onderhoudskosten aan de led verlichting installatie want met 50.000 of zelf 80.000 branduren behoort het vervangen van lampen tot de verleden tijd.

Door de verlichting installatie slim te maken zijn extra energie besparingen te realiseren. Afhankelijk wat je toepast, er slimme sensoren die extra besparingen van 20% tot 30% behalen. Slimme licht besturing heeft naast besparende voordelen ook het voordeel dat de bediening eenvoudig wordt. Via een App op tablet of smartphone is alles eenvoudig te regelen of eventueel snel aan te passen uw pand wordt gebruiks- vriendelijker en comfortabeler.

 

Rol overheid

De overheid vindt het belangrijk dat we ons sociale gezicht laten zien en onze verantwoordelijkheid nemen. Daarom bevorderd de overheid maatregelen die bijdragen om het milieu te sparen. Zo zijn heel veel energie besparende maatregelen die echt bijdragen aan de reductie van CO2 uitstoot deze zijn opgenomen energielijst. Maatregelen die op deze lijst staan komen in aanmerking voor subsidie.

Led verlichting  staat op de energielijst van de E.I.A. en komt daardoor in aanmerking voor de Energie Investering Aftrek maatregel. Voor 2019  is de E.I.A 45% over het geïnvesteerde bedrag.

 

Sport verenigingen

Ook voor sportverenigingen en sportstichtingen voor amateursport zijn subsidie mogelijkheden. Deze kan zelfs oplopen tot 35%.

Investeringen in sportveld verlichting of verlichting voor kleedkamers komen voor deze maatregel in aanmerking.

Ook andere energie besparende of energie opwekkende maatregelen komen hier voor in aanmerking. klik hier voor meer over subsidie voor sport verenigingen of stichtingen

Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

0

Geen producten in de winkelwagen.