Betaalbare B2B led-verlichting

Onafhankelijk advies

 

Functionaliteit van licht.

 

kaarslicht

In een donker kamer zie je niets, laat je in deze zelfde kamer 1 kaars branden dan veranderd deze kamer

van zwart naar een schaars verlichte kamer.

Nemen we de zelfde donkere kamer en laten hier 1 gloeilamp branden dan kom je in een situatie dat we in deze kamer al wat kunnen doen. Dit sfeerlicht is echter nog steeds niet optimaal om te werken maar altijd beter dan de branden kaars of niets.

 

 

sfeerlicht

Gaan we nog een stap verder en laten we een led lamp branden dan hebben we op eens heel veel licht

waar we bijna optimaal kunnen werken.

Nu zal je je afvragen waarom bijna optimaal. Je kunt natuurlijk ook te veel licht in een ruimte stoppen, geen goeie verdeling hebben of helemaal de verkeerde lichtkleur kiezen. Dus is hier een belangrijke keuze te maken.

 

lichtkleur

Kaarslicht geeft het meest warme licht in graden kelvin maar is niet echt functioneel.

De gloeilamp geldt als kalibratie referentie. Een gloeilamp geeft sfeervol licht maar nog steeds niet “het ideale licht”. Omdat gloeilamp als referentie kader geldt kunnen we altijd hier alles mee vergelijken en de ideale verlichting zoeken en of afstemmen op de functionaliteit van wat nodig is voor een bepaalde ruimte en werkzaamheid die in die ruimte uit gevoerd wordt. Het is logisch dat er ander licht moet branden in een laboratorium of een auto showroom of een magazijn. Licht moet afgestemd zijn op de situatie van de omstandigheden en dat is van niet te onderschatten waarde. Een foute keuze is snel gemaakt, vooral als de emotie de overhand heeft en de functionaliteit uit het oog verloren is.

De keuze voor een uitgebalanceerde verlichting is complex en vereist kennis van verlichting, vooral nu overal led verlichting toegepast wordt. Led verlichting is een uitstekende oplossing die energiezuinig is beter voor milieu is. Maar heeft heel andere licht karakter eigenschappen en is niet zomaar een op een vervangbaar. Meer weten  over het karakter van licht laat u door ons infomeren.

 

0

Geen producten in de winkelwagen.