Betaalbare B2B led-verlichting

Onafhankelijk advies

Iedereen is druk bezig met de energie consumptie. We verbruiken jaarlijks steeds meer energie. In  2017 verbruikten we 120 miljard kWh terwijl we in 2014 118 miljard kWh verbruikten een stijging van 1.7%. De grote vraag die dan oplicht is hoe kan je minder energie consumeren en hoe pak je dat aan.

 Voor ieder bedrijf is de energie consumptie anders, dit is namelijk sterk afhankelijk van branche, omvang en nog tal van andere factoren. Binnen de zakelijke markt zijn echter er zijn wel gemiddelden te achterhalen. Het CBS heeft dit aardig inbeeld gebracht en het een en ander in categorieën verdeeld.

energieverbruik per branche

energieverbruik bron CBS 

Hoe verlagen we de energie consumptie

Zoals altijd zijn er vele wegen die naar ons doel leiden. We kunnen het bedrijfspand voorzien van zonnepanelen wat goed is voor de CO2 reductie. Maar aan de andere kant de energie consumptie blijft gelijk, het wordt alleen verdeelt over de verschillende energie op wekkers. We kunnen een pand aardgasloos maken maar we zullen wel moeten verwarmen. Dus gaan we met behulp van een warmtepomp meer elektriciteit consumeren. Isoleren is altijd een goede optie, het bespaart energie en is comfort verhogend. Ook traditionele verlichting vervangen door energie zuinige verlichting bespaart veel energie.

Een betere oplossing is om een inventarisatie te maken. Ga kijken waar de grote energie verbruikers in het bedrijfspand zitten. Overweeg is vervanging zinvol door energiezuinige exemplaren. Vervanging is natuurlijk afhankelijk van of het technisch realiseerbaar is. Ook de economische levensduur van de te vervangen installatie telt mee. En niet geheel onbelangrijk is hoe groot is de investering en wat is de terug verdientijd.

Energie besparen is een serieuze zaak en vraagt veel inzicht. Iedere maatregel die je wilt uitvoeren vergt veel kennis van de betreffende maatregel. Daarom is het altijd verstandig om van kennis gebruik te maken die aanwezig bij andere bedrijven. Van uw specialist mag je verwachten dat ze op de hoogte zijn van de nieuwste technische ontwikkelingen en laatste mogelijkheden van subsidies.

Nieuwsgierig hoe u met LED verlichting veel kunt besparen en hoe snel u die investering terug verdiend, neem contact met ons op.

 

0

Geen producten in de winkelwagen.