Betaalbare B2B led-verlichting

Onafhankelijk advies

Op de zoek tocht om energie te besparen zullen veel oplossing de revue passeren. De een is aantrekkelijker dan de andere. Maar er zijn altijd bij die opvallen door de grote energie besparing of door de eenvoud om het te realiseren. Een van de eenvoudig door te voeren besparingen is de licht installatie. Hier zijn al snel besparingen te behalen van 50% tot 70%. Besparingen kunnen nog hoger uitvallen door slimme sensoren toe te passen.

Hoeveel consumeert een traditionele lamp

Traditionele TL verlichting bestaat uit een voorschakelapparaat(VSA) en de TL lamp. De lichtbron en het VSA verbruiken beide energie om te functioneren. Om een beeld te vormen, het meest toegepaste TL-armatuur is de 2×36 Watt. Omdat het VSA ook energie consumeert is het energie consumptie aanzienlijk hoger dan de 2×36 W=72 W van de 2 TL-lampen. Het VSA verbruikt ongeveer nog eens 8 W voor iedere TL-lamp. Dus een totaal verbruik van 88 W per TL-armatuur en dat hakt er best wel in.
Ook het onderhoud bij traditionele lichtbronnen is best wel groot, regelmatig lampen vervangen en armaturen reinigen. Een TL-lamp heeft gemiddeld 12.000 branduren maar bij 10.000 branduren is de lichtopbrengst al zover terug lopen dat ze vervangen moeten worden.

Hoeveel consumeert een led lamp

Een vervangend LED-armatuur voor een 2×36 W TL-armatuur verbruikt geen 88 W maar 36 W plus 1.2 W voor de Driver (voorschakelapparaat) dit is dan 37.2 Watt aanzienlijk minder de traditionele TL-armaturen. Met led verlichting vervalt het vervangen van lichtbronnen en het reinigen van armaturen zal ook minder frequent hoeven omdat Led verlichting veelal minder snel vervuilt en gemakkelijker te reinigen is. Een besparing van circa 10% op de onderhoudskosten van de licht installatie is hiermee gemakkelijk te bereiken. De kwaliteit van de huidige generatie led verlichting is al van zo’n hoog niveau dat het met gemak 50.000 branduren meegaat dat is 5x langer dan een traditionele TL-lamp. De allernieuwste generatie is dermate door ontwikkeld dat de lichtopbrengst per Watt hoger is en de levensduur verlengt is naar 80.000 tot 100.000 branduren. Deze kwaliteit slag  maakt dat LED verlichting een innovatief product is die continu verbeterd wordt.

Wat levert het mij als ondernemer 

De traditionele verlichting is een grote energie verbruikers. Led verlichting heeft de prettige eigenschap dat het energiezuinig en geeft  veel meer licht. Vaak zijn er minder armaturen nodig om het zelfde resultaat te behalen of men kan een enorme verbetering realiseren die beter aansluiten bij de huidige normen. Een ander voordeel is de lange levensduur. Een traditionele TL-lamp heeft ca. 12.000 branduren maar de veroudering (minder licht opbrengst) is na 10.000 branduren al zo groot dat ze al aan vervanging toe zijn. De lange levensduur van Led verlichting ligt tussen de 50.000 en 100.000 branduren en de veroudering gaat veel minder hard en blijft zijn hele levensduur goed licht geven. De besparing kan door al deze factoren gemakkelijk oplopen tot 70%. Dit kan nog groter worden door de lichtinstallatie intelligent te maken. Lichtmanagement systemen of eenvoudig door sensoren te plaatsen realiseer je met gemak nog 20% tot 30% extra sparingen.

Wil jij een persoonlijk besparingsplan op LED verlichting bel mij! En ik kom langs om voor een (vrijblijvend) lichtbesparingsplan.

0

Geen producten in de winkelwagen.