Betaalbare B2B led-verlichting

Onafhankelijk advies

Functioneel industriële licht.

Industriële verlicht

Voor iedere ruimte is er andere behoefte aan verlichting. De eisen aan de verlichting bij een goudsmid is heel anders bij landbouwsmederij.

Op het gebied van industriële verlichting zijn dus veel verschillen. Het specifieke type werk dat uitgevoerd wordt maar ook de licht inval van het daglicht. Allemaal  zaken waar rekening mee gehouden.  Een aantal zullen hier kort de revue passeren.

lichtkleur

Een belangrijke factor die bij verlichting om de hoek komt kijken, is de lichtkleur.

De lichtkleur  wordt uitgedrukt in graden Kelvin. De kleur schakeringen zijn zeer breed en de meest voorkomende ligt tussen 2400K tot 6500K en is bepalend voor het comfort of sfeer welke verlichting kan veroorzaken.

Bij een foute kleur keuze kan de verlichting de oorzaak zijn van veel fouten, slechte productiviteit, wisselende  kwaliteit van het werk of zelfs hoge ziekte verzuim. Om tot de juiste lichtkleur keuze te komen is het van groot belang dat de werkzaamheden goed geïnventariseerd en gecategoriseerd worden.

Kleurweergave

Naast de juiste lichtkleur is een goede kleur weergave (colour rending index CRI of RA)  ook van groot belang. Want het is uiterst vervelend en lastig als de herkenning van een kleur fout is. In extreme gevallen kan een blauwe fiets als een groene of rode de deur uit gaan. Klinkt misschien wel grappig maar is wel heel lastig en voor de winst ontwikkeling  van uw organisatie funest. Kleurweergave wordt uitgedrukt in een getal met de letters CRI of RA ervoor. Hoe hoger het CRI of RA getal hoe beter de kleur weergave.

Een CRI 80 of 85 geeft al een heel goede kleur weergave en is in een industriële omgeving perfect toe te passen. Voor een uitstekende kleurweergave moet de CRI 90 of hoger zijn veelal voor mode gerelateerde bedrijven en voor food.

Het belang dat licht installatie afgestemd is op de werkzaamheden is voor de hand liggend zeker als je weet wat er allemaal binnen uw productie stromen fout kan gaan als de verlichting niet klopt.

 

Milieu

Verlichting kan een grote bijdrage leveren om energie besparingen te realiseren. Traditionele verlichting heeft de eigenschap om veel energie te verbruiken en relatieve weinig licht te geven. Een traditionele gloeilamp geeft ongeveer 25 lumen per watt. Een TL lamp geeft ongeveer 45 lumen per watt.

Een Led lamp geeft tussen de 85 en 180 lumen per watt. Door de veel hogere opbrengst lumen per watt is het mogelijk met lagere lamp/armatuur vermogens meer licht te krijgen.

Ook wordt er bij Led verlichting geen kwik of cadmium gebruikt wat zeer schadelijk is voor het milieu.

Ook de levensduur van Led verlichting is inmiddels bewezen dat die ongekend lang is.

Gaat een gloeilamp 1000 branduren mee en TL lamp 10.000 branduren, Ledverlichting heeft 50.000 branduren  En de nieuwste generatie Ledverlichting heeft zelfs al 80.000 tot 100.000 branduren.

0

Geen producten in de winkelwagen.