Lichtadvies

Het juiste licht

Licht heb je overal nodig in je huis, tijdens de sport en tijdens het werk. Zonder goed licht kun je weinig tot niets. De werkprestatie staat onder druk. Gezondheidsklachten rijzen de pan uit bij slecht verlichte ruimten. Gelukkig kan een goede lichtinstallatie veel van dit soort problemen voorkomen. En het mooie is, uw investering verdient zichzelf in no time terug!

Verduurzamen

Ook het duurzaam maken van een bedrijfspand is tegenwoordig belangrijk. De overheid wil dat we op korte termijn overstappen naar energiezuinige verlichting en led verlichting is daar een belangrijke speler in. Besparingen met LEDverlichting kunnen oplopen tot wel 70% op het energieverbruik.

Maar hoe kom je tot de juiste keuze? Wat kan wel en wat niet.

Door de grote flexibiliteit van led verlichting is tegenwoordig veel mogelijk en door het lage energie verbruik en hoge licht opbrengsten kan het heel interessant zijn om ook over te stappen op energiezuinige led verlichting. Een pand verduurzamen met ledverlichting is eenvoudig en levert vanaf dag een al geld op.

Om het juiste licht op een werkplek te hebben is het belangrijk om te weten waar de werkzaamheden uit bestaan. Maar ook belangrijk is of er veel daglicht is of er veel 's avonds of  's nachts gewerkt wordt. Allemaal vragen waar eenvoudig antwoord op te vinden is. Voor de moeilijke vragen over licht kunt u beter een specialist in schakelen.

================

Een lichtadvies zorgt ervoor dat de verlichting precies is afgestemd op de behoefte en type werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden.

Een lichtadvies omvat een gedegen lichtplan, armaturen lijsten, energie besparing berekeningen en begeleiding bij de realisatie van licht installatie. En schept voorwaarden om tot een succesvol resultaat te komen waar iedereen zich in kan vinden.

Lichtplan

Het lichtplan is in wezen de basis om alles succesvol te laten zijn. Voor iedereen is het belangrijk dat hij zo kan functioneren dat hij zijn werkzaamheden goed kan uitvoeren.

Het is algemeen bekend dat in duisternis geen productiviteit van betekenis is.

In een lichtplan wordt met veel voorwaarden rekening gehouden en de gebruikers functie van ruimten. Wij luisteren graag naar onze opdrachtgevers om tot een evenwicht advies en lichtplan te komen.

Energie besparen

Energie besparen wordt steeds belangrijker, overheden attenderen ons erop wat het belang ervan is, energie besparen levert uiteindelijk ook veel besparingen en er is zeker een financieel voordeel te behalen. Energie besparen op de licht installatie levert een verbeterd CO2 footprint op, minder onderhoud, geen kapotte lampen, een zorgeloos gebruik.

In al onze adviezen laten we zien hoeveel u kunt besparen wat het financieel voordeel is.

De overheid heeft een regeling in het leven geroepen om energie besparende maatregelen te stimuleren. OP de site van het RVO is hier alles over te lezen.   https://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia

Vanaf 2019 hebben de plicht om hun energiebesparingen door te geven. Op de site van RVO is hier alles over te lezen.  https://www.rvo.nl/onderwerpen/duurzaam-ondernemen/energie-besparen/informatieplicht/bedrijven-en-instellingen

Uiteraard zijn wij ook op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en staan wij u graag bij.

Wij denken mee van lichtontwerp tot realisatie!

Een completer advies kunt u zich niet wensen