Betaalbare B2B led-verlichting

Onafhankelijk advies

In een serie van 3 blog willen we een beeldscheppen waarom besparen op energie belangrijk is en hoe we dit kunnen doen.

Vandaag deel 1

Investeren in energie besparende maatregelen willen we allemaal graag doen. Maar hierin investeren moet wel een toegevoegde waarde hebben. Om tot het gewenste resultaat te komen moeten we weten hoe we dit gaan aanpakken. Door te inventariseren en analyseren komen we tot het beoogde resultaat. Voor ons als verlichtingsbedrijf is dat we moeten weten wat is de status van de huidige licht installatie om tot een goed een goed lichtadvies te komen.

Om de doelstellingen die de overheid zich gesteld heeft in het klimaatakkoord zullen particulieren en het bedrijfsleven de komende jaren actie moeten ondernemen om dit allemaal te realiseren.

Iedereen moet zijn steentje bijdragen en de overheid heeft besloten dat het vrijblijvende er af is dat dat we allemaal moeten energie besparen en ervoor moeten zorgen dat de CO2 uitstoot drastisch wordt verlaagt.

Voor het bedrijfsleven betekend dat ze fors moeten investeren om het allemaal realiseren. Een lichtpuntje is dat de overheid financieel ondersteund of met advies ondernemers bijstaat.

De energie investering aftrek (E.I.A.) voor 2019 is 45% over het geïnvesteerde bedrag. De ham vraag blijft natuurlijk hoe gaan we dat doen? Er bestaan veel maatregelen die tot het gestelde doel leiden.

lucht & lamp

Wat kunnen we doen

Bedrijfspanden kunnen geïsoleerd worden, voorzien worden van Led verlichting, gasloos gemaakt worden, zonnepanelen plaatsen er zijn dus veel mogelijkheden en is ook afhankelijk van branche en bedrijfstak wat tot het beoogde resultaat leidt.

Iedere maatregel heeft zijn plus punten en zal zijn resultaten hebben. Maar vaststaat dat één enkele maatregel niet voldoende zal zijn om de doelstelling te halen.

Dus moeten we de weg bewandelen van het clusteren van maatregelen zodat we maximaal resultaat behalen.

Het heeft ook weinig zin om je dak vol te leggen met zonnepanelen en vervolgens niets te doen aan het terug brengen van het stroom verbruik. We zullen in de toekomst meer stroom verbruiken dan nu het geval is.

Want door het gasloos maken van gebouwen zullen we meer stroom verbruiken voor verwarmen en eventueel koelen.

Dus als je kritisch kijkt moeten we in de breedte en de diepte energie besparen. Maatregelen die substantieel bijdragen daar gaat het om.

 

0

Geen producten in de winkelwagen.