Betaalbare B2B led-verlichting

Onafhankelijk advies

kantoor verlichting
led verlichting voor een gezond kantoor

Je kent dat wel: je hebt een werkruimte, met voldoende werkplekken voor iedereen, zit iedereen op het zelfde plekje te azen. Iets aan dat plekje maakt dat medewerkers juist daar willen werken. Zeker als er geen vaste werkplekken zijn. Dit bewijst wel weer dat een goede werkplek belangrijk is. Maar wat maakt nou die ene werkplek geliefder dan de andere werkplekken in de ruimte.

Wij zien het regelmatig terug. Er komen nieuwe mensen en er wordt met de werkplekken geschoven en iedereen krijgt een  mooi nieuw plekje. Maar dan beginnen de problemen. Klachten over hoofdpijn of zere ogen vermoeidheid en andere vage gezondheid klachten. De werkplekken die eerder nog goed werkten zijn nu geen fijne plekken meer. De tafels en stoelen worden nog eens afgesteld  en er wordt een speciale computer bril aan geschaft. De tocht en lucht kwaliteit wordt na gekeken maar niks blijkt te helpen. De medewerkers blijven klagen.

 

 

Welke invloed heeft verlichting op een werkplek

Een fijne werkplek kent een aantal basisregels. Denk aan voldoende werkruimte, zodat de medewerken voldoende ruimte heeft om zijn werk uit te voeren. Een juiste werk hoogte voor een goede werkhouding, ter voorkoming van lichamelijke klachten. Voldoende frisse lucht, zodat de medewerker een helder hoofd houd.  En natuurlijk licht, zodat de medewerker zijn werk goed kan zien. Maar laat deze laatste nou nog wel eens vergeten worden.

Een van de laatste en meest vergeten dingen van de werkplek is het licht. Met de bouw van het pand worden licht armaturen geplaatst. Er wordt alleen onderhoud gepleegd als er een lamp flikkert of kapot is. Maar juist die werkende verlichting, die nooit een probleem is geweest, is nu wel het probleem. Het lichtplan is verouderd, de armaturen zijn versleten en maken je medewerkers ziek.

Hoe maakt verlichting het verschil op de werkplek

Dit wordt gedaan door een lichtplan. In dit lichtplan wordt er namelijk gekeken naar hoeveelheid licht die er overal moet zijn om een goede lichtopbrengst te krijgen en een goede licht opbrengst maakt een goede werkplek. Maar ook wat de beste locatie is om een lamp neer te hangen zodat niemand in de schaduw zit. Door elke werkplek in het goede licht te zetten wordt elke werkplek weer een favoriete en kunnen medewerkers weer gezond aan het werk.

Helaas is hier geen kant en klare oplossing voor. Elke werkplek heeft namelijk andere eisen. Maar met een gedegen lichtplan van AL Verlichting heb je altijd de oplossing die het beste bij  jou werkplek past. Wil je weten wat een lichtplan op maat voor jou en je medewerkers kan betekenen neem vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan de uitdaging graag aan om van jou werkplekken weer een verlichte werkomgeving te maken.

0

Geen producten in de winkelwagen.